Carta oberta de la Plataforma de Professors Associats al Senyor Cuní

Josep Cuní

 Un dels nostres… Carta oberta a Josep Cuní

Benvolgut senyor Cuní,

Amb aquestes línies volem fer-li saber que, per molt que el puguin confondre les condicions laborals que li ofereix la UB, vostè és un dels nostres, és a dir, un professor associat. El seu perfil encaixa amb total precisió en les característiques tipificades d’aquesta figura contractual: un professional que pot acreditar que desenvolupa des de fa anys una feina a càrrec d’una institució aliena a la universitat i que, gràcies a la seva experiència laboral, pot assumir un encàrrec docent puntual i col·laborar amb la UB per enriquir la visió que els professors universitaris que només s’han dedicat a l’ensenyament i a la recerca poden donar als estudiants del Grau de Comunicació.

Ara bé, vostè no serà contractat com a professor associat, potser perquè els responsables de personal de la UB no gosen oferir a algú que gaudeix de tanta presència als mitjans de comunicació i de tanta popularitat unes condicions laborals com les dels 2.092 professors associats d’aquesta universitat pública. La major part dels professors associats de la UB imparteix 18 crèdits en assignatures estructurals de Graus i Màsters, i la seva tasca docent no és diferent de la de la resta del professorat, ni en la seva naturalesa ni en el seu grau d’exigència. Sí que ho és en el sou, de 463 euros nets al mes, que fa dels associats de la UB els pitjor pagats de tot Catalunya. D’altra banda, a efectes de cotització a la Seguretat Social, els nostres contractes de professor associat no contemplen ni tan sols mitja jornada laboral. Pel que fa a la recerca dels associats, no els és reconeguda contractualment, però computa com la de qualsevol professor numerari en els balanços de recerca de la UB i resulta determinant en el posicionament d’aquesta universitat en els rànquings internacionals.

Nosaltres tenim un encàrrec docent de 18 crèdits; vostè només en farà 6, senyor Cuní, però han decidit que els seus valen més que els nostres. I no és que vulguem treballar menys, sinó que volem que la nostra feina, que sabem necessària per a la UB, rebi un reconeixement digne. La UB ha apostat per un model d’universitat que continua precaritzant les condicions laborals de tots els seus treballadors i que, cada cop més, està dificultant l’entrada i la continuïtat dels joves a la universitat que es veuen obligats a pagar preus de matrícula desorbitats.

Senyor Cuní, li adrecem aquestes línies perquè volíem tenir la certesa que estaria assabentat de les condicions en què tirem la nostra universitat endavant. En parlareu els mitjans?

Fins ben aviat, a les aules, els passadissos i els despatxos de la UB.

Plataforma de Professors Associats UB

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: